fbpx

Továbbra is nagy a káosz a szemétszámlák körül

A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Társaság még mindig nem fizette ki a szegedi hulladékelszállításért felelős céget szolgáltatásait. A lakosság sem kapott ebben az évben még számlát, az elsőt június elejére ígérik. Amíg a szegediek nem fizetik be az első három hónap díját, feltehetően a helyi hulladékszállítónak is várnia kell, hogy az elvégzett munkáért megkapják a díjazást – írja a szeged.hu

Továbbra is nagy a káosz a szemétszámlák körül

Lassan félév telt el az évből, de még mindig nem kapott fizetséget az első negyedéves munkájáért a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., ezzel együtt más cégek sem az országban. Havonta 70 milliós költségeket emészt fel a munkavállalók bére és a szemétszállítás költsége a cégnél. Áprilisban 450 millió forintot kaptak az országos cégtől, de ez még 2016 utolsó negyedévében végzett szolgáltatásért járt nekik.

Koltainé Farkas Gabriella, a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta ebből az összegből tudnak gazdálkodni, valamint a 200 millió forintos folyószámlahitelüket tudják használni, azonban ez a pénz lassan elfogy.

A fenntartó szerint azért késnek a kifizetéssel és a lakosság számlázásával, mert jelenleg a közszolgáltatók adatbázisának áttekintése zajlik. Májusban kétszer küldött adatokat a szegedi cég, de mindkét esetben rossz adatszolgáltatás került az NHKV-hoz, pedig folyamatosan egyeztetnek.

Koltainé Farkas Gabriella kiemelte, folyamatos az egyeztetés a két cég között, a szegediek leadják az adatokat, azt Budapesten átnézik, ha gond van visszaküldik, itt kijavítják és újra küldik.

A nemzeti hulladék cég szerint, ha az adatok rendben megérkeznek hozzájuk, megkezdődhet a számlák kiküldése. Korábban azt ígérték, a lakosság májusban már megkapja az idei első számlát, most arról tájékoztatták a Szegedi Híreket, hogy a legkorábban a június 6-i héten érkezik az ügyfelekhez a hulladékszállítás számlája. A máris késve érkező csekkek miatt elképzelhető, hogy csakúgy, mint tavaly decemberben, összecsúsznak a fizetendők 70 ezer szegedi háztartásban.

A cikk megjelenése a szeged.hu weboldal hozzájárulásával történt.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .