fbpx

Döcögősen megy a számlázás

Káosz van a szemétszállítási csekkek körül, a családok több településen nem kapják meg időben számláikat, helyette fenyegető levelekkel riogatja őket az állami „kukaholding”, vagyis a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. – írja a Magyar Nemzet.

A cég a felszólítás mellé sem küldött csekket, így nem tudták kiegyenlíteni tartozásukat, amely azért keletkezett, mert az állami társaság számlázási rendszere hónapok óta nem működik megfelelően. A Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke szerint a szemétszállítási cég működési koncepciója hibás, az állami szervezet csak viszi a pénzt.

Az NHKV Zrt. Heves Megyei Hírlapnak adott tájékoztatása szerint tevékenységüket továbbra is a közszolgáltatók adatszolgáltatása alapján végezik. Ez azt is jelenti, hogy a számlák kiállítása előtt többszöri egyeztetésre van szükség. Hozzátették: a számlázás az idei évtől már nem havonta, hanem negyedévente történik.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .