fbpx

Hatalmas pénzbírságot akarnak bevezetni a szemetelésért

A karpatinfo.net beszámolója szerint Ukrajna Legfelsőbb Tanácsában beregisztrálták a 6730-as számú törvénytervezetet, melynek értelmében magas pénzbírságot vezetnének be, ha az állampolgárok nem a szemetesbe dobják a hulladékot – mondta Irina Herascsenko, az ukrán parlament első alelnöke.

Elmondása szerint, a törvényjavaslatba „sárkány” méretű pénzbírságot írtak, 16 ezer hrivnyától 80 ezer hrivnyáig azért, hogy ne a kukák, a konténerek és egyéb gyűjtőhelyek mellé dobják a szemetet.

Herascsenko szerint, a következő az a törvényjavaslat lesz, mely felelősségre vonja a helyhatóságokat a szemetesek hiányáért, különösen a pihenő- és nyilvános helyeken, valamint a hulladék nem időben történő elszállításáért.

„A decentralizáció következtében a helyi hatóságok először kaptak jelentős összeget. Követelni fogjuk, hogy az ő részük, valamint a környezetvédelmi díj része környezetvédelemre, szemétgyűjtésre, tartályok telepítésére menjen, hogy szemeteskukák legyenek mindenhol, s az emberek használják is azokat. De a kuka mellé dobott papírdarabért, vagy üvegért a pénzbírság egyszerűen sárkány méretű kell, hogy legyen, hogy egy életre emlékezzenek tettükre”- idézte Herascsenko szavait a Szehodnya ukrán hírportál.

A cikk megjelenése a karpatinfo.net weboldal hozzájárulásával történt.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .