fbpx

Bekeményítenek a társasházkezelők?

Nem hajlandók a szemétdíjakat a lakóktól begyűjteni a jövőben a közös képviselők és a lakásszövetkezetek Pécsen, ha a munkáért kapott jutalék mértékében nem sikerül megállapodniuk az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt-vel.

A baranyai megyeszékhelyen a lakásszövetkezetek, társasházak jelentős részében eddig az volt a gyakorlat, hogy a lakások tulajdonosai nem önállóan, hanem a társasházkezelőn keresztül fizettek. Ez kedvező volt a szolgáltatónak, mivel csak egy számlát kellett kiállítania, kedvező volt a ház kezelőjének, mivel a hulladékszállítási díj összegének nagyjából tíz százalékát jutalékként megkapták a társasházak. Az NHKV Zrt. ezzel szemben mindössze három százalék kedvezményt adna a számla végösszegéből, melyért a közös képviselők nem vállalják a többletfeladatokat.

Az egyeztetést a közös képviselők megkezdték, a BaMa információ alapján eddig az NHKV Zrt. részéről válasz még nem érkezett.

A folytatást kíváncsian várjuk, mivel az országban máshol ekkora mértékű jutalékot nem alkalmaznak, sőt más megyei jogú városokban ezt bárminemű ellenszolgáltatás nélkül végzik.

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .