fbpx

Te hogyan mesélsz a lámpahulladékról? – pályázati felhívás pedagógusoknak

Az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. „Közös érdek a lámpa hulladék szelektív gyűjtése” című országos tájékoztató kampányának keretében a fenti címmel írja ki pedagógusoknak szóló kreatív pályázatát.

Az Electro-Coord Magyarország legfrissebb kampányában arra hívja fel a lakosság figyelmét, hogy a kijelölt gyűjtőpontokon, illetve gyűjtőpartnereknél szabaduljanak meg a hulladék fényforrásoktól. Különösen fontos a lakosság körében tudatosítani, hogy a veszélyes anyagokat is tartalmazó energiatakarékos égők és lámpák nem kerülhetnek a kommunális hulladékba!

A pályázat célja

A pedagógusok segítségével a környezeti nevelés keretében egy rövid szemléletformáló foglalkozással felhívni a gyermekek figyelmét a fényforrás hulladék létezésére, szelektív gyűjtésének fontosságára és újrahasznosításának eredményeire.

A pályázat tárgya

A fényforrás hulladékok jellemzői, a kezelésükre kiépült országos visszagyűjtési és újrahasznosítási rendszer.

A pályázók köre

A pályázaton részt vehet valamennyi Magyarországon lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező pedagógus, aki óvoda, általános vagy középiskola aktív dolgozója, közvetlen kapcsolatban áll legalább egy gyermekcsoporttal és a jelen pályázati felhívásban foglalt feltételeket magára nézve elfogadja.

Pályázati határidők

A pályázat indítása: 2017. szeptember 1.

A pályázat keretében tartott foglalkozás az alábbi időszakban valósítható meg: 2017. szeptember 1. – 2017. szeptember 15.

A pályázatok leadási határideje: 2017. szeptember 22. 20:00

Eredményhirdetés: 2017. szeptember 27. 10:00

A pályázat menete

A pályázatban arra ösztönözzük a pedagógusokat (óvónőket, tanítókat, tanárokat), hogy a tanév kezdetén egy rövid, célzott foglalkozás, tanóra keretében beszéljenek a gyerekeknek a lámpahulladék szelektív gyűjtésének fontosságáról, újrahasznosítási lehetőségeiről.

Ennek a célzott környezetvédelmi foglalkozásnak a megvalósítására várjuk a pedagógusok kreatív ötleteit. A foglalkozáshoz szükséges szakmai információkat egy tájékoztató prospektus formájában elérhetővé tesszük a pályázati kiírás mellékleteként. További információ szerezhető az alábbi oldalakon:

http://www.electro-coord.hu/

http://lampahulladek.blog.hu/

https://www.facebook.com/lampahulladek/

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .