fbpx

Tudta? Akár felére is csökkentheti a szemétszállítási díjat, ha benyújt egy kérelmet

Akár felére is csökkentheti az FKF-es szemétszállítási díját az, aki egy benyújtott kérelem formájában bizonyítja, hogy az általa termelt hulladék kevesebb az átlagosnál – írja az alfahir.hu.

Az FKF által alkalmazott legkisebb méretű kukák ugyanis 110 és 120 literesek, amit sokan, akik egyedül élnek egy háztartásban, csak legfeljebb félig töltenek meg, ám ennek ellenére is teljes díjat fizetnek a szemétszállításért.

Tokody Marcell Gergely, a Jobbik fővárosi képviselője hívta fel szerdán a figyelmet arra, hogy bár sajnos a legtöbben nem tudják, de kérelem alapján lehetőségük van az eredeti díjételnek csupán a felét fizetni a szemétszállításért, ha a kukában legfeljebb 60 liter szemét van az ürítéskor.

Ehhez –hívta fel a figyelmet– arra van szükség, hogy a lakóingatlant kizárólag egyedül és életvitelszerűen használó személy az ingatlan helye szerinti kerületi önkormányzattól igazolást kérjen arról, hogy az ingatlan egyedüli lakója, és az önkormányzattól kapott igazolással együtt kérelmet nyújtson be az FKF-hez.

A kukák ürítésenkénti díja így mindössze 376 forintra mérséklődik, ez pedig rengeteg idős, háztartásában egyedül maradt személy számára jelenthet könnyebbséget.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .