fbpx

Tulajdonost vált a Mátrai Erőmű hulladékkezelője

A Status Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. (Status Capital) befolyást szerezhet a GEOSOL Kft.-ben, amely Magyarország egyik legkorszerűbb, komplex biomassza- és hulladékkezelő rendszerét működteti – tette közzé az Opus Global Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A Mátrai Erőmű ipari parkjában működő vállalatot az Opus érdekeltségében lévő alapkezelő magántőkealapja, a Status Energy vásárolja meg a tulajdonában lévő Geo Invest Kft.-n keresztül. A tranzakció lezárásához a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyása- és az Európai Versenyhatóságok Hálózatának (European Competition Network – ECN) hozzájárulása is szükséges.

A hétfői bejelentés szerint az Opus-csoport magántőkealapja, a Status Energy kizárólagos tulajdonában lévő Geo Invest Kft. szerezheti meg a biomassza és alternatív tüzelőanyag előállításával foglalkozó társaságot, a GEOSOL Kft.-t. A tranzakcióval a magántőkealap tulajdonába kerülnek a Geosol anyavállalatai is, az Arcata Holding Kft. és a Salinas Kft. Az eladók közvetlen módon, illetve leányvállalataikon keresztül a Bonitás 2002 Zrt., a Veolia Víz Zrt., illetve a Westbay Kft. A felek a tranzakció értékét üzleti titokként kezelik.

Az ügylet lezárásához GVH jóváhagyása és az Európai Versenyhatóságok Hálózatának (European Competition Network – ECN) tudomásul vétele is szükséges.

A vevő Status Energy Magántőkealap tulajdonosi jogait a mindenkori alapkezelője gyakorolja, így a Status Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. a hazai és nemzetközi versenyjogi eljárásokat követően, 100 százalékos befolyást szerez a GEOSOL Kft. fölött.

A GEOSOL visontai ipari parkban működő, és az elérhető legmodernebb technológiákat alkalmazó üzemeit, a Mátrai Erőmű lignit tüzelésű blokkjainak alternatív tüzelőanyag igényének kiszolgálására létesítették. A 84 főállású alkalmazottat foglalkoztató vállalat hosszú távú szerződések alapján, közvetlen feladórendszeren keresztül évente 500 ezer tonna biomasszát szállít az erőmű számára.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .