fbpx

Játszva tanítanak a hulladékmegelőzésről

A Humusz Szövetség oktatási programkínálata tavaly szeptemberben új elemmel bővült. A szabadulószobájukban játszva tanulhatják meg fiatalok és felnőttek egyaránt, hogy mit jelent a hulladékmegelőzés.

Már 5 hónapja sikerrel fut a szabadulószoba, a kezdeti gyerekbetegségeket kiszűrték.

A játék lényege – anélkül, hogy lelőnénk a “poént” – egy feladványsort megoldása csapatban, amihez fel kell használni a rendelkezésre álló információkat, és eszközöket. Nem titok, hogy hulladékokkal is találkoznak a játékosok, és menet közben sokat megtudhatnak a hulladékhierarchiáról, szelektív gyűjtésről, újrahasznosításról. Céljuk, hogy izgalmas játék keretében, kreatív, önálló helyzetmegoldásokkal hívják fel a részt vevők figyelmét a környezetvédelemre, és alakítsuk szemléletüket. pucolj_ki

Eddig már számos csapat sikerrel vette az akadályt, igaz voltak olyanok is, akik a megszokottnál több segítségre szorultak.

AJó tapasztalatunk, hogy itt a csapatok nem elégszenek meg  azzal, ha sikeresen megtalálják a kulcsot, hanem szívesen maradnak még játék után beszélgetni. Ha felmerült játék közben pár “ezt miért ide kell dobni?” típusú kérdés, azt érdemes újra átbeszélni. Hiszen a játék célja az élményszerzésen túl a hulladékmegelőzésre való nevelés is.

Baráti társaságok, családok, középiskolás és egyetemista csapatok is megfordultak már a játékosaink között. Sikeresen vitték már a szabadulószobát külföldieknek rendezett konferenciára, és egy egyetemi rendezvényre is.

Terveik között szerepel, hogy “fesztivál kompatibilis” legyen a játék, és megjelenhessenek vele nyári rendezvényeken. Nem titkolt céljuk az sem, hogy egy új tematikájú – de hasonlóképpen szemléletformáló – szabadulószobát is építsenek.

Várják további csapatok jelentkezését, hétfői és pénteki napokra.

Forrás: humusz.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .