fbpx

Használtat vennénk, de legyen szinte új?

Ha használtan veszünk termékeket, azzal védjük a környezetünket, nem beszélve a pénztárcánkról. De mi az, amit valóban érdemes másodkézből venni? Mi az, amivel nehezen nyúlhatunk mellé? A Jófogás a használt áruk igazi szakértője – naponta több, mint 7000 termék cserél gazdát az oldalon – most elárulja nekünk mi az a három terület, ahol a legkisebb rizikóval, a legnagyobbat szakíthatjuk.

  1. Ha a gyerek egy hét alatt kinövi a cipőjét…

A friss szülők mindig megdöbbenve tapasztalják, hogy mennyire drágák a babaholmik. Mégis hogy kerülhet egy zsebkendőnyi rugdalózó több ezer forintba? Egy babakocsi ára hogy vetekedhet lassan egy autó árával? Vannak dolgok, amikre elkerülhetetlenül költeni kell. Ilyen például a pelenka, a törlőkendő, vagy akár a cumi… Viszont rengeteg dolog van, amit nemcsak hogy érdemes, de szinte kötelező lenne használtan venni, elképesztően sokat spórolhatunk vele.  Egy éves kor alatt a bodyk, kiscipők, ruhák általában tökéletes állapotúak, mivel első kis tulajdonosuk hamar kinőtte őket. Babakocsit, babaülést  és hordozót is találunk jó áron, érdemes őket használtan beszerezni, és nemcsak azért mert horribilis áron tudnak adni egy-egy darabot, hanem azért is, mert ezek tényleg kipróbált, bevált darabok, és ráadásul kérdezhetünk az eladótól a tapasztalatairól.

  1. Ha legszívesebben egy könyvtárban élnénk…

Szerencsére míg a könyvet valaki kiolvassa, a betűket nem olvassa ki belőle. Egyértelműen jó választás könyvet használtan venni, igazi kincsekre lelhetünk a bolti ár töredékéért. Első kiadások, dedikált példányok szép számban akadnak, de vehetünk akár egész könyvespolcot is, tele könyvekkel, vagy ha ez sem elég extrém, beruházhatunk több száz éves antik darabokra. Az Aesopus állatmesék 1698-as kiadása is az oldalon keresi gazdáját… Kedvenc íróink újabb köteteivel nem nyúlhatunk nagyon mellé, de választhatunk számunkra ismeretlen szerzőt is, lehet, hogy megtaláljuk az új kedvencünket. Így, hogy negyedáron kapjuk meg a könyveket, nem bukhatunk nagyot akkor sem, ha egyszer olvasós kötetet szereztünk be.

  1. Ha a gyerek évente új sportba lesz szerelmes

Tavaly még kosárbajnok akart lenni, idén jégkorizna, jövőre meg majd biztosan lovagolni akar. Ne rohanjunk azonnal a boltba, hogy megvegyük az összes drága felszerelést. Lehet, hogy ez lesz élete sportja, és az olimpián könnyek között köszöni meg a szülői támogatást, de könnyen kiderülhet, hogy nem. Ha nem ő a jégpálya ördöge, és minden edzés után zúzódások tömkelege figyelmezteti erre, vagy egy hónap után lukaskezűnek csúfolják a heti egy kosáredzésen, esetleg kiderül, hogy mégsem olyan pofonegyszerű megtanulni lovagolni, akkor nem érdemes erőltetni a dolgot. Az anyagiak ne állítsanak meg minket  attól, hogy a gyerek belevágjon egy új sportba, de az első szetteket szerezzük be használtan.

Ezen a három területen könnyen találunk jó minőségű, szinte új termékeket jó áron és sikerélménnyel zárhatjuk vásárlásunkat. Hamar otthonosan mozgunk majd a használt termékek online piacán és miközben profi vásárlók lettünk, profi eladókká is válhatunk.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .