fbpx

Újabb sikeres lépés az egységes európai színvonalú hulladékgazdálkodásért

Az Észak – Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás 1 199 999 988 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a Széchenyi 2020 program keretében. Az 1 330 000 000 Ft összköltségű fejlesztés tovább tökéletesíti az elmúlt évek eredményes beruházásait, új környezetbarát hulladékgyűjtési és – kezelési rendszert megvalósítva.

A korábbi fejlesztéseknek köszönhetően a térségben egy európai szintű hulladékgazdálkodás került bevezetésre az érintett önkormányzatok segítségével. A jelenlegi beruházás ezt egészíti ki, megvalósulásával teljesül az Országos Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási Terv előkezelésre, hasznosításra vonatkozó előírása is. Fejlesztik a térségben található két hulladékkezelő központot valamint a hulladék gyűjtését és szállítását ellátó infrastruktúrát is.

A támogatás révén tovább emelik a régió hulladékgazdálkodásának színvonalát, óvják a törékeny környezeti egyensúlyt.

A gyűjtés és szállítás hatékonyságát növelő beruházás

Két tömörítőlapos, összkerékhajtású munkagép áll szolgálatba, valamint hét új, tömörítőlapos munkagép is beszerzésre kerül.

A szelektíven gyűjtött és lomhulladék kezelését támogató beszerzések

Egy új anyagmozgató gép a szelektíven gyűjtött hulladék kezelését, egy bálafogóval felszerelt targonca a szelektív hulladék mozgatását végzi a kerepesi központban.

A Vegyes hulladék előkezelésére irányuló fejlesztés

Egy 8-10 tonna/óra kapacitású RDF-et, azaz hulladékból nyert tüzelőanyagot aprító gépet szerelnek fel a nógrádmarcali központban.

A maradék hulladék ártalmatlanítását elősegítő beruházás

A Kerepes, Ökörtelek-völgyben működő deponáló bővítésének 3. üteme valósulhat meg.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .