fbpx

Gyerekek alkottak a tisztább Földért

A Thank you ökopalack, Kincseink: a Föld és a Víz címmel kreatív pályázatot hirdetett általános iskolás gyerekek részére. A pályázat célja az volt, hogy felhívja a fiatal generáció figyelmét a környezettudatosságra és az újrahasznosítás fontosságára.

A gyerekek egy igazán izgalmas feladatot kaptak: dísz-, használati- vagy játéktárgyat kellett PET palackból készíteniük. Sziporkázó ötletekből nem volt hiány, sorra futottak be a pályaművek az ország minden részéből, az első osztályos kisiskolásoktól egészen a nyolcadikos kamaszokig.

Óriási részvétel – lelkes gyerekek

Föld Napjára, azaz április 22-re kitűzött beérkezési határidőig közel 100 pályamű érkezett be, melyek elkészítésében mintegy 2000 gyerek vett részt! A gyerekek fantáziája valóban kifogyhatatlan volt: készítettek tutajt, házikót, templomot, repülőt, madáretetőt, állatfigurákat, virágokat és még számtalan érdekes és hasznos tárgyat – természetesen mindet PET palack felhasználásával.

Értékes nyeremények

Sok pályázó számolt be arról: úgy érezték, már az alkotás öröme által is nyertek!

Ha azonban ez mégsem lenne elég, a Thank you ökopalack is felajánlott két különleges díjat a pályázóknak. Az első, a szakmai zsűri díja: egy 1 évre elegendő, technika órához szükséges alapanyag-eszköz csomag. A zsűri tagjai Kump Edina, a Hulladékmentes.hu tulajdonosa, környezetkutató, hulladékcsökkentési szakértő, valamint Ferling Szonja grafikus és Bernschütz Judit pedagógus.

A szakmai díjon túl, egy közönségdíj teszi még izgalmasabbá a versenyt. A pályamunkákra ugyanis a pályázat online felületén keresztül szavazni is lehet. A legtöbb szavazatot elérő osztály minden tagja 1-1 értékes Thank you ökopalackkal lesz gazdagabb, melyből a felkészítő tanárok között is kisorsolásunk egyet!

Szavazz és nyerj TE is!

Sőt, a szavazók számára is tartogatunk nyereményt, szintén egy Thank you ökopalack kerül kisorsolásra közöttük. Érdemes tehát megtekinteni a gyerekek alkotásait és szavazni. Hiszen egy kis szerencsével, szavazatunkat most akár ökopalackra válthatjuk!

A pályázat szavazófelülete ide kattintva érhető el!

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .