fbpx

Égő lerakókkal indult a május

Kommunális hulladék égett május 3-án Cikón, május 4-én Polgárdiban, május 6-án pedig Székesfehérvár Csala területén található hulladékgazdálkodási telephelyeken.

A polgárdi tűzesetről péntek délután kapott bejelentést a 112-es hívásfogadó központ. A riasztást követően elsőként a település önkormányzati tűzoltói értek a helyszínre, nem sokkal később már székesfehérvári, sárbogárdi és siófoki tűzoltó gépjárművek is segítették a tűzoltást. Nagyságrendileg négy-ötszáz négyzetméteren égett a szemét, amelyet négy munkagép átforgatott, közben a tűzoltók öt vízsugárral eloltották az izzó, lángoló részeket.
Az előzővel szinte azonos esemény történt a Székesfehérvár Csala mellett található hulladéklerakóban is. Kommunális hulladék kapott lángra közel ezer négyzetméteres területen, amelyet a székesfehérvári hivatásos és önkéntes tűzoltók oltottak el, az oltóvíz ellátás biztosítása érdekében pedig Sárbogárdról és Siófokról egy-egy vízszállító gépkárművet is riasztott a katasztrófavédelem megyei műveletirányítása. A telephely két rakodó gépe folyamatosan bontotta a hulladékot, négy vízsugarakkal pedig az izzó, lángoló részeket oltották a tűzoltók. Személyi sérülés egyik esetnél sem történt.
Körülbelül ötven négyzetméteren égett a szemét a hulladéklerakó telepen, Cikó külterületén. A helyszínre a bonyhádi, a szekszárdi és a pécsi hivatásos, valamint a bonyhádi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik öt vízsugárral eloltották a lángokat.
BM OKF
Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .