fbpx

Újrahasznosítható a csíksomlyói búcsú alatt és után összegyűjtött hulladék többsége

Mintegy 45 tonnányi hulladék gyűlt össze a csíksomlyói pünkösdi búcsún, ennek többsége újrahasznosítható – írja a Székelyhon.

Pál Tamás, a hulladékgazdálkodással megbízott Eco-Csík Kft.igazgatója érdeklődésünkre elmondta, a pünkösdi búcsút megelőzően már csütörtökön kihelyezték a szemetes ládákat a Szék útján, a bekötőutakon és a csíksomlyói nyeregben: összesen 60 darab 1100 literes, 50 darab 240 literes, valamint 150 darab 120 literes edényt.

Pénteken, szombaton is üresítették azokat, illetve takarították az utcákat, majd a búcsús ünnep után, vasárnap éjszakától kezdődően hétfő délig tovább takarítottak és begyűjtötték az összes szemetet. Mint megtudtuk, két autónyi, hozzávetőleg 45 tonnányi hulladék gyűlt össze, ennek többsége újrahasznosítható. Az igazgató elmondása szerint kevesebb gyűlt, mint tavaly, mivel az esős idő miatt kevesebbet vásároltak, fogyasztottak a búcsún résztvevők.

A cikk megjelenése a szekelyhon.ro weboldal hozzájárulásával történt.

 

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .