fbpx

A National Geographic is felhívja a figyelmet a műanyagok okozta környezetszennyezésre

A National Geographic júniusi számának fókuszában a környezetszennyezés áll, azon belül is a portálunkon is egyre több cikkben megjelenő tengeri és óceáni műanyagszennyezés.

A Planet or Plastic? (Bolygó vagy műanyag?) kérdés feltételével vág bele a lap a műanyagok okozta problémák bemutatásának. A címlapon egy jéghegyet formáló műanyag zacskó szimbolizálja a tengeri és óceáni műanyagszennyezést.

 

Az első vihart a címlappal kapcsolatban egy magyar grafikus, Matus Bence hozta, aki a mostani címlaphoz nagyon hasonló kreációt készített 2015-ben a Tesco eco bevásárló táska kampányában.

 

Igazságot nem akarunk osztani, a cél mindkét esetben a műanyagok okozta megállíthatatlannak tűnő szennyezésre való figyelemfelhívás, mindenki maga döntse el, hogy van-e kapcsolat a két kép között.

 

A tengerek műanyagszennyezése mára nagyon komoly problémává vált, jelenleg a kutatások szerint kb. 150 millió tonna műanyag hulladék úszik az óceánjainkban. Ez a mennyiség most évente 8 millió tonnával nő és előreláthatóan egy évtized alatt meg fog triplázódni. Ha egyszerűen szeretnénk szemléltetni, akkor ez azt jelenti mintha egy kukásautónyi műanyagot öntenénk az óceánba minden percben.

A magazinban sokkoló képeket láthatunk arról, hogy borít be mindent az egyre növekvő műanyaghulladékok mennyisége, illetve egy kisfilm is készült arról, hogy a műanyag hogyan változtatja meg földünket.

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .