fbpx

A szelektív gyűjtősziget több helyen is problémát jelent

A napokban számoltunk be arról, hogy Hódmezővásárhelyen újabb esélyt adnak néhány gyűjtőszigetnek a tavalyi megszüntetést követően. Most viszont a Keszthelyi Televízió készített riportot a városban a szigetek körül kialakult áldatlan állapotokról, előrevetítve azok megszüntetésének a lehetőségét.

A városban több helyszínen is rendszeresen katasztrofális állapotok uralkodnak a nagy mennyiségben, szabálytalanul elhelyezett hulladék miatt- derül ki a Keszthelyi Televízió beszámolójából. Az üzemeltető HUSZ Kft-nek éves szinten több millió forint plusz költséget jelent a szigetek megtisztítása.

Az ott lakóktól a Keszthelyi TV stábja megtudta, hogy sokan, rendszeresen nem csak szelektív hulladékot, hanem kommunális hulladékot, gumiabroncsot és építési törmeléket is szállítanak a szigetekhez. Az is kiderült, hogy  az egyik itt lakó egy férfit ért tetten, aki szintén kőtörmeléket szállított ode, mondván, hogy ez neki útba esik és könnyen le tudj itt azt pakolni.

Az illegális hulladék elhelyezés mellett a guberálók okozzák a fő problémát. A keresgélők csak tetézik a szemétlerakók által okozott rendetlenséget.

„Az a helyzet, hogy a szelektív sziget, mint szelektív hulladék gyűjtésére kitalált intézmény, kudarcot vallott” – mondja  Kőrös László, a HUSZ Kft. ügyvezetője. A társaság ügyvezetője elmondta azt is, hogy felül kell vizsgálni a szigetek létjogosultságát.

További részletek, képek és videó a Keszthelyi Televízió honlapján.

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .