fbpx

Egymilliárdból fejlesztik Mosonmagyaróvár és környéke hulladékgazdálkodását

Kilencszázhatvan millió forintból fejlesztik Mosonmagyaróvár és környéke hulladékgazdálkodási rendszerét, a projektet csaknem 860 millió forinttal támogatja a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program.

A Mosonmagyaróvár Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás tájékoztatása szerint a fejlesztés 71 települést érint, célja a hatékonyabb hulladékgazdálkodási rendszer feltételeinek megteremtése.

Ehhez

  • gyűjtőjárműveket szereznek be,
  • a begyűjtött csomagolási hulladéknak bálatárolót építenek, hogy az időjárástól függetlenül megoldott legyen a bálázott anyag megfelelő tárolása.
  • Anyagmozgató gépet is vásárolnak,
  • valamint stabillá teszik a kezelőközpont és átrakóállomás üzemeltetését egy – kotrásra és rakodásra alkalmas – homlokrakodó, egy dózer, egy kompaktor (zúzó-és tömörítőgép) és egy mobil aprítógép beszerzésével.

A vegyes hulladék gyűjtésére és a csomagolási hulladék elkülönített gyűjtésére különböző méretű gyűjtőedényeket szereznek be.

A támogatott beruházás várhatóan jövő június végéig valósul meg.

MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .