fbpx

Dominikán betiltják a szívószálakat a jövő évtől

Már a Greenpeace legújabb kampánya is a műanyag szívószálak ellen küzd, hiszen azok feleslegesen szennyezik be évszázadokra környezetünket. A Dominikai Köztársaság most úgy döntött, élen jár környezetvédelmi példamutatásban és betiltotta a partikelléket, a hungarocellel egyetemben írja a CNN cikke alapján az Alfahír.

A karibi szigetország kormánya 2019. január elsejével teljes egészében betiltja a műanyagból készült ételhordók, poharak és szívószálak forgalomba hozatalát az országban – számolt be a döntésről a CNN.

Roosevelt Skerrit miniszterelnök azzal magyarázta a környezetkímélő lépést, hogy

“Dominika a Természet Szigeteként hirdeti magát, így kötelességünk mindent megtenni, hogy kiérdemeljük ezt a címet.”

A kormány döntését nagyban befolyásolhatta az is, hogy az ország jelentős részét 2017-ben lerombolta a Maria hurrikán, amihez hasonlók megjelenése egyre gyakoribb a térségben a globális felmelegedés miatt, amiben közrejátszik a környezetszennyezés is.

Bár az elmúlt években világszerte nőtt a műanyagmentes lobbi ereje, ilyen mértékű lépést még egyik ország sem eszközölt.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .