fbpx

Az új tanévben is várják a “Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” pályázatokat

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a diákok gyakorlatban használható fogyasztóvédelmi ismereteinek bővítését, általánossá tételét ösztönzi a kitüntető címekkel. Az elismerést az elmúlt két évben összesen 42 hazai és külhoni oktatási intézmény érdemelte ki.

Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár kiemelte: “A tanulók a mindennapi életben – például digitális eszközöket használva – számos olyan helyzettel találkoznak, amelyben tudatos fogyasztóként kell gondolkodniuk, fellépniük. Ezért fontos minél korábban felkészíteni őket a fogyasztói társadalom kihívásaira, megismertetni velük jogaikat és lehetőségeiket. A diákok közül kerülnek ki a jövő kereskedői, szolgáltatói, így mindenkinek hasznos, ha időben elsajátítják a fogyasztóbarát vállalkozói szemléletet is.”

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola pályázat keretében ösztönzi az általános- és középiskolák fogyasztói tudatosságra nevelő tevékenységét. Az elismerésben eddig összesen 42 hazai és külhoni intézmény (16 általános iskola és 26 középiskola) részesült. A kiírás egyik célja, hogy a díjazott iskolák együttműködve közös programokat valósítsanak meg tanulóik fogyasztóvédelmi ismereteinek fejlesztése érdekében.

A pályázatok a tanév ideje alatt bármikor benyújthatóak, a pályázati felhívás és a kapcsolódó anyagok a www.kormany.hu honlapon érhetőek el.

Facebook Comments

One thought on “Az új tanévben is várják a “Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” pályázatokat

 • 2018/09/21 at 13:13
  Permalink

  Kedves dontwaistit.hu,

  nagyon hasznosnak találom cikkeiteket és rendszerint FB-on meg is szoktam osztani.
  Szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy a honlap megnyitásakor a banner amit használtok ugyan ötletes de nagyon kellemetlen a szemnek. Most szerettem volna továbbküldeni egyik pályázati felhívásotokat az általános suli igazgatójának de kétszer is megfontolom, hogy átküldjem-e mert attól tartok, hogy a banner hatására nem fognak lentebb görgetni a cikk elovasása végett.

  További jó munkát!
  Üdvözlettel,
  Barazsuly Enikő

  Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .