fbpx

Rekordszámú aláírást adott át a Greenpeace Magyarország – Stop műanyag!

A Greenpeace Magyarország ma átadta az egyszer használatos műanyag zacskók betiltását támogató „Stop műanyag”-petíció rekordszámú aláírását az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak (ITM). A kezdeményezés minden idők eddigi legsikeresebb hazai online környezetvédelmi kezdeményezése.
A petíció mellett szeptember 30-án a budapesti Hősök terén több száz ember látványos élőképpel is kiállt a műanyagszemét-szennyezés ellen. A Greenpeace azt várja: a lakosság akaratával összhangban az Országgyűlésben mihamarabb szülessen törvény a műanyag hulladékok visszaszorítására.

„Egy éve is már közel voltunk ahhoz, hogy törvény korlátozza a műanyag zacskók használatát, de az utolsó pillanatban ez meghiúsult. [2] Nem engedhetjük meg, hogy tovább halogatódjon az érdemi intézkedés. Emberek tízezrei mozdultak meg az utóbbi hónapokban hazánkban is, és követelnek valódi megoldást a műanyagszennyezés megszüntetésére online, az utcán és a mindennapokban is. Ideje, hogy hazánk döntéshozói is cselekedjenek” – nyilatkozta Tömöri Balázs, a Greenpeace Magyarország kampányfelelőse.

A Greenpeace Magyarország az október 3-án átadott aláírásokat követően azt várja az országgyűlési képviselőktől: az emberek akarata szerint szavazzák meg az ITM jelenlegi törvénytervezetét az októberben várható szavazáson, és első lépésként tiltsák be a műanyag zacskókat. Az ökológiai katasztrófát okozó és az egészségünkre is kockázatos egyszer használatos műanyag termékek kora lejárt.

Facebook Comments

One thought on “Rekordszámú aláírást adott át a Greenpeace Magyarország – Stop műanyag!

  • 2019/07/09 at 09:19
    Permalink

    Tisztelt “GREENPEACE” koszonom a lehtoseget. Tamogatom torekvesuket. Elborit minket a muanyag.
    Onokkel egyutt kerem, kovetelem a mindenhol jelenlevo muanyag /csomagolas. stb./ nagymerteku csokkenteset. Tisztelett: Darvasi L aszlo

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .