fbpx

San Francisco nem válik hulladékmentessé 2020-ra

San Francisco városa 2003-ban célul tűzte ki, hogy 2020-ra nem lesz hulladéka, mindent újra feldolgoznak. Bár már 2012-re sikerült a szemét 80 százalékát hasznosítani, a teljes siker várat magára – mert nem lehet mindent újra feldolgozni – írja a Piac és Profit.

A kaliforniai nagyvárosban, a közelmúltban rendezett globális klíma-csúcstalálkozón jelentették be a házigazdák, hogy nem tudják tartani az ígért határidőt.

Igaz, a legkorszerűbb válogató berendezések használatával már 2012-re sikerült újrahasznosítani, vagy komposztálni a szemét 80 százalékát, amivel az első helyen állnak az amerikai városok között – az országos átlagos arány csak 34 százalék.

Ha a lakosok minden hulladékot a megfelelő gyűjtőbe helyeznének, már elérhetnék a 90 százalékot, de a teljes sikert a műanyagok gátolják. Kína ugyanis 2017 vége óta nem veszi már át a világ fertőzött hulladékát, köztük a műanyagokat, ami azzal is fenyeget, hogy sok millió tonnával több kerül azokból az óceánokba.

A másik nagy gond, hogy sok elektronikai termék és bútor olyan vegyi anyagokat tartalmaz, amelyek gátolják az égést. Az ilyen tárgyak égetésénél azonban mérgező gázok keletkeznek.

További részletek a Piac és Profit oldalán ide kattintva.

A cikk megjelenése a Piac és Profit weboldal hozzájárulásával történt.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .