fbpx

Megújította járműparkját a Zöld Híd

Megújította a járműparkját az a cég, amely néhány hete pénzhiány miatt állította le a hulladék-gyűjtést több mint száz településen. A Zöld Híd Kft. szerint az állam kevés pénzt ad a szolgáltatásra, a térség országgyűlési képviselője viszont azt mondja, a drága jármű-beszerzés is azt mutatja, hogy micsoda pazarlás zajlik a Gémesi György vezette cégnél – írja a hirado.hu.

A Zöld Híd Nonprofit Kft. telephelyén 9 új hulladékszállító autó és egy új busz kapott helyet. Az önkormányzati társulás novemberben szerezte be a járműveket, több mint 500 millió forintból.

A gépparkot annak ellenére újították meg, hogy október végén még pénzhiányra hivatkozva függesztették fel 116 Pest és Nógrád megyei településen a hulladékszállítást. A cég egyik alapítója, Gémesi György szerint a költségeket nem fedező állami támogatás miatt kerültek ebbe a helyzetbe, de azt elismerte, hogy a katasztrófavédők beavatkozása nélkül nem tudtak volna tovább működni.

Facebook Comments

One thought on “Megújította járműparkját a Zöld Híd

 • 2018/12/03 at 11:31
  Permalink

  Amint arról az index.hu is beszámol, a járműfejlesztés az uniós forrásból a Nemzeti Fejlesztési Programiroda koordinálásával történt, a beszerzés az NHKV Zrt. folyó költségfinanszírozásától független. A folyó költségek finanszírozása a KEHOP-program uniós forrásaiból nem is lehetséges.

  A Zöld Híd járműgondjairól korábban már ezen a portálon is esett szó, amikor a településeken azért maradt el a lomtalanítás, mert műszaki állapotuk miatt a hadra fogható járművek száma már csak a vegyes és szelektív hulladék elszállítását tette lehetővé.

  A konkrét KEHOP-3.2.1-15-2017-00020 közbeszerzésről több a Közbeszerzési Hatóság oldalán:
  http://www.kozbeszerzes.hu/ertesito/2018/0/targy/portal_403/megtekint/portal_15577_2018/

  Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .