fbpx

Mégsem épül meg a második budapesti hulladékégető?

A Magyar Közlöny 192. számában megjelentek szerint a Kormány eláll a “Budapesti szennyvíziszapok hosszú távú kezelése, ártalmatlanítása, hasznosítása” című kiemelt projekt támogatási szerződésétől.

Portálunkon korábban mi is beszámoltunk az 50 milliárd forintos támogatásból épülő új erőműről, melynek a teljes költségvetése 66,67 milliárd forint lett volna.

kormányhatározat szerint a KEHOP-2.3.0- 16-2017-00001 azonosító számú támogatási szerződéstől való elállásról az innovációért és technológiáért felelős miniszternek kell gondoskodnia és a Budapest Főváros Önkormányzatának bevonásával meg kell vizsgálnia a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program célkitűzéseihez illeszkedő további fejlesztési lehetőségeket.

A döntés ellentmond a korábban elfogadott Szennyvíziszap Kezelési és Hasznosítási Stratégiának, melyben a HUHA II. önmagában elegendő lett volna a 2023-ra előirányzott energetikai hasznosítási kapacitás biztosítására.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .