fbpx

Alapvető változások szükségesek a hulladékgazdálkodási holdingnál

A Magyar Időknek adott egy hosszabb, szilveszter napján megjelenő interjút Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős miniszter asszony, melyben kitért az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. körül kialakult helyzetre is.

A lapnak elmondta, hogy: a szemétszállítás stratégiai jelentőségű ügy, szemét elszállítatlanul nem maradhat, és nem is maradt. A hulladékgazdálkodás átalakítására azért volt szükség, mert korábban a különböző, magánkézben lévő hulladékgazdálkodási cégek kedvük szerint emelték az árakat, és extraprofitot szedtek a szemétszállítási díjakon, a magyar családok kárára. A kormány ennek véget vetett, amikor úgy döntött, hogy egységesíti és nonprofit alapúvá teszi a hazai szemétszállítást, és a rezsicsökkentés keretében bevezette a fix árat.

Első lépésként megkezdték az NHKV Zrt. átvilágítását, mely során észlelték a számlázási rendszer hiányosságaiból adódó problémákat. Nyilatkozata szerint a rendszert már beállították és működőképes. Az elmaradt számlákat várhatóan 2019 első negyedévének végére ledolgozza a társaság.

A fentiek mellett még vzsgálják, hogy a negatív eredménynek mely része származik a cég nem hatékony működéséből és mely abból, hogy nem jól szedte be a szemétszállítási díjakat. Ki fogják dolgozni azt a  rendszert is, amelyben a szolgáltatók költségeit is hitelt érdemlő módon tudjuk ellenőrizni. Ez utóbbi esetben alapvető változtatásokra van szükség, nem finomhangolásról lesz szó.

Forrás: Magyar Idők

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .