fbpx

Visszavásárolja az IKEA a használt bútoraid Magyarországon is

Magyarországon is elindítja használtbútor-programját az IKEA. A bútorok második élete néven futó programmal kapcsolatban már felkerültek az adatkezelési tudnivalók a bútorgyártó cég honlapjára.

Azt, hogy az idén valóban elindítja a magyar piacon is a használtbútor-programját az Ikea, a Napi.hu szerkesztőségi blogjának a Bukszának a kérdésére válaszolta meg az áruházlánc.

A program azért is jöhet a magyar piacra, mert Csehországban és Szlovákiában már bevált, az elmúlt egy évben 4800 terméket értékesített újra. A program lényege ugyanis az, hogy a cég visszaveszi a megunt, már nem használt termékeit. Ezekért cserébe ajándékkártyát ad, amit le lehet vásárolni. A visszavitt, de használható termékeket pedig újból eladja.

Azóta újabb változás következett be, mivel az IKEA adatkezelési szabályzatába már bekerült a bútorok második életéről szóló tájékoztató, mely így hangzik:

“Ha meg szeretnél válni régi vagy felesleges IKEA termékedtől, nekünk felkínálhatod megvételre. Az egyeztetéshez és az esetleges szerződéskötéshez személyes adatokra van szükségünk, ezen belül az eladásra kínált termékről készült fényképekre és annak leírására, hogy a bútor milyen állapotban van. A személyes adatok megadása nélkül nem áll módunkban szerződést kötni. Az adatokat szerződéses partnerünknek is továbbítjuk, amely az eladási ajánlatok benyújtására szolgáló internetes rendszert működteti. A személyes adatokat a szerződéskötéshez szükséges ideig őrizzük meg, illetőleg ennél tovább, ha ezt jogszabály (pl. számviteli – vagy adótörvény stb.) írja elő. Ha nem kerül sor szerződéskötésre, akkor a tárgyalások lezárulását követő egy hónap leteltével töröljük a személyes adatokat.”

A szabályzat alapján tehát elindulhat a használt bútorok felajánlása, bízunk benne, hogy hamarosan a használt bútorok értékesítése is megkezdődhet.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .