fbpx

Kihívás a hulladékhasznosítás világnapjára!

2019. március 18. a hulladékhasznosítás világnapja lesz! A Bureau of International Recycling (BIR), amely a hulladékhasznosító ipart világszinten képviselő szervezet, 2019-ben is szeretné ezen a napon kiemelten felhívni a kormányok, a gazdasági szféra és a lakosság figyelmét a hulladékhasznosítás fontosságára – írja a Hulladékgazdálkodók Országos Szövetsége.

Az idei kampány legelsősorban a gyerekeket és a fiatalokat próbálja megszólítani. A BIR arra kéri a hulladékhasznosító vállalatokat, hogy szemléletformáló akciókkal, nyílt napokkal csatlakozzanak a kezdeményezéshez.

A kampányt a BIR által létrehozott alapítvány, a Global Recycling Foundation (GRF) irányítja. A BIR hosszabb távon azt szeretné elérni, hogy a hulladékhasznosítás világnapját az ENSZ is ismerje el hivatalos világnapként.

A hulladékhasznosítás világnapjáról további információkat találnak az erre a célra létrehozott honlapon, ezen a linken.

A világnap felvezetéseként a GRF a jegesvödör-kihíváshoz hasonló játékra, illetve fogadalomra invitál mindenkit, gyerekeket, felnőtteket, sportolókat és más hírességeket. A #RecyclingGoals kihívás lépései a következők:

  • Keress egy futballpályát és egy kaput!
  • Keress hulladékot a környéken! Rögzíts egy szelektív hulladékgyűjtő edényt a kapu egyik felső sarkába (de az sem baj, ha ez nem sikerül)!
  • Indítsd el a videófelvételt!
  • Tegyél egy hulladékhasznosítással kapcsolatos fogadalmat, és hívj ki valaki mást is arra, hogy részt vegyen a játékban és fogadalmat tegyen! (Például: „Mostantól szelektíven gyűjtöm a műanyag italospalackokat! Kihívom Kovács Jánost arra, hogy részt vegyen a játékban, és fogadalmat tegyen!”)
  • Lőj kapura a hulladékkal! Célozz a szelektív hulladékgyűjtő edényre (vagy ha nincs, akkor egyszerűen az egyik felső sarokra)! Akár teniszütőt vagy hokiütőt is használhatsz.
  • Oszd meg a videót a közösségi oldalakon a következő formában: #RecyclingGoals (Twitter: @GlbRecyclingDay, Instagram: @globalrecyclingday,Facebook: @globalrecyclingday, Linkedin: @Global Recycling Day)

A hulladékhasznosítás világnapjáról további információk érhetők el angol nyelven a www.globalrecyclingday.com weboldalon.

Forrás: HOSZ

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .