fbpx

Hívásra lesz a lomtalanítás a Zöld Hídnál is

Változik a lomtalanítás a Zöld Híd Nonprofit Kft.-nél, idén ott is áttérnek az ország már sok helyen bevezetett “házhoz menő”, írásban igényelendő, napra szóló elszállításra. A Kft. honlapján már az igénylőlap is elérhető. Némi nehézséget okozhat, hogy a lomokat a szolgáltató által visszajelzett napon személyesen kell átadni, azokat a közterületre előzetesen a kijelölt napon sem lehet kihelyezni – ellentétben például a veszprémi vagy a felső-bácskai szolgáltatók gyakorlatával.

 

Figyelni kell továbbá a naptárat, a lomtalanítás ugyanis április 1. és november 30. között, de 4 ütemben, így településenként eltérő időszakban zajlik. Elsőként a Pest megye északi részén és a Nógrád megye keleti részén élők április 30-ig igényelhetnek például április-májusi időpontot. Aki lemarad, kimarad és csak jövőre lomtalaníthat ingyenesen.

 

Budapesten is felmerült már, hogy házhoz menő legyen a lomtalanítás, a főváros XIV. kerülete például még 2015-ben, a III. kerület polgármestere 2017-ben kérte, hogy, amint utóbbi fogalmazott, a lomtalanítás alatt tapasztalható “kritikus közállapotok” miatt térjen át az FKF Zrt. a rendeléses rendszerre. Az FKF utóbbi kapcsán két éve úgy nyilatkozott, mintegy 50%-kal növelni kellene a gépparkot a rendeléses rendszerhez. A Zöld Hídnál tavaly egyébként  “hagyományos” lomtalanítás pont azért maradt el több településen, mert nem volt elég megfelelő műszaki állapotú jármű, azóta sikerült újakat beszerezni.

 

A Zöld Híd Nonprofit Kft. szolgáltatási területén a lomtalanítás részletes rendje megtalálható a Kft. honlapján.

 

Forrás Zöld Híd Nonprofit Kft., zuglo.huinfostart.hu

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .