fbpx

Összefogás egy tisztább Duna-partért

A KÖSZ, Hankook! (Közösségi Összefogás a Szebbért) kezdeményezés május 9-én fővárosunk budai oldalára látogat és a tavaszi nagytakarítás jegyében a Duna Szabadság és Petőfi híd által határolt partszakaszának megszépítését tűzi ki céljául. A hulladékgyűjtő akcióban a BME Hallgatói Önkormányzata és az egyetem hallgatói lesznek az abroncsgyártó vállalat önkénteseinek partnerei. A Hankook továbbá 500 000 forintos támogatással segíti a Hallgatói Önkormányzat eszközbeszerzését. A hulladékgyűjtő esemény minden érdeklődő számára nyitott.

 

A Hankooknál komoly hagyománya van a közösségi szerepvállalásnak és az összefogással megvalósuló kezdeményezéseknek. A vállalat önkéntesei munkaidejükön kívül például óvoda-, iskola- és bölcsődefelújításokban, mezítlábas ösvény és öntözőrendszer megvalósításában, bútorok és gyerekjátékok beszerzésében/megszépítésében, sportegyesületi dojo és iskolai menza karbantartásában, valamint önkéntes tűzoltói bázis és mentőállomás felújításában is részt vesznek 2019 során. A KÖSZ, Hankook! program legújabb állomására most Budapesten kerül sor.

Hamarosan teljes pompájában megérkezik a tavasz, így mindenki egyre több időt fog tölteni a szabad ég alatt. A Szabadság és a Petőfi híd közötti budai partszakaszokon is egyre több egyetemista ücsörög majd barátai vagy egy könyv társaságában. A Hankook ezért úgy döntött, hogy a BME Hallgatói Önkormányzata segítségével a lehető legtöbb hallgatót bevonja a partszakasz megszépítését célzó akcióba. Így azok is tehetnek a környezetükért, akik nap mint nap a Duna-part közvetlen közelében tartózkodnak.

A hulladékgyűjtő akció május 9-én (csütörtökön) 12:30-kor kezdődik a BME központi épülete előtt (1111 Budapest, Műegyetem rakpart 3.). Az esemény minden érdeklődő számára nyitott.

A hallgatók toborzásában, a szervezésben és a helyszíni koordinációban a BME Hallgatói Önkormányzata nyújt értékes segítséget. Az akcióhoz szükséges védőkesztyűkről, szemeteszsákokról és a konténerről a Hankook gondoskodik, ahogy a résztvevők számára biztosított szendvicseket és 1,5 literes ásványvizeket is a vállalat finanszírozza. A Hankook továbbá 500 000 forintos támogatással segíti a Hallgatói Önkormányzat eszközbeszerzését.

A hulladékgyűjtő akcióval kapcsolatos Facebook-esemény az alábbi linken érhető el:

https://www.facebook.com/events/254111705522929/

A KÖSZ, Hankook! kezdeményezés a Hankook Értékteremtő Program, a vállalat szerteágazó társadalmi felelősségvállalási aktivitásainak egyik pillére. A gumiabroncsgyártó a KÖSZ, Hankook! keretein belül nemcsak helyi, hanem országos programokkal, továbbá egészséges életmódra és felelős mobilitásra ösztönző aktivitásokkal, abroncsadományozással és oktatási intézmények támogatásával is tesz a közösségekért.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .