fbpx

Papír helyett újra műanyag szívószálat akarnak

Petíció indult Nagy-Britanniában azért, hogy az újonnan bevezetett papír alapú szívószálakról a McDonald’s álljon vissza a műanyag szívószálakra. A fogyasztóik közösségi oldalakon tüntetnek bejegyzéseikkel a döntés ellen a BBC beszámolója szerint.

Az amerikai gyorsétteremlánc mind az 1361 brit és ír éttermében lecserélte a műanyag szívószálakat fogyasztói nyomásra. A vállalat a jelzések ellenére is azon a véleményen van, hogy ezzel a helyes döntést hozták meg, a szívószál beszállítójuk szerint is kompromisszumokra van szükség.

A fogyasztók szerint a papír szívószál szétfoszlik, olyan mintha az italukat egy WC-papír tekercsen keresztül fogyasztanák el.  Eddig a petíciót 35000 írták alá.

A McDonald’s napi 1,8 millió szívószálat oszt ki négymillió brit fogyasztójának, álláspontjuk szerint a papír alapú szívószálak legalább 30 percig kell bírják folyadékban és bíznak abban, hogy a papírszívószál gyártó iparág fejlődésével a minőség is javulni fog.

Forrás: BBC

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .