fbpx

Együtt egy fenntarthatóbb világért

A bolygónkat érintő ökológiai problémák egyre nagyobb hangsúlyt kapnak, és szerencsére az emberek egyre szélesebb körben nyitnak afelé, hogy saját környezetükben felülvizsgálják mi az, amit mi magunk is megtehetünk környezetünk megóvása érdekében.  A legelterjedtebb a szelektív hulladékgyűjtés, aminek Magyarországon több európai országhoz hasonlóan immár adottak az infrastrukturális feltételei. Vannak azonban további lehetőségek is. Vásárlási szokásaink átalakításával sokat tehetünk a Föld megóvásáért.

dmStart! pályázat

Így gondja ezt a dm drogéria is. dmStart néven termékpályázatot írt ki, amelynek célja, hogy felkarolja az újonnan induló magyar vállalkozásokat, és még több izgalmas, innovatív, fenntartható terméket kínáljon polcain a vásárlóknak. A pályázat eredményeként 2019 májustól, 14 hazai vállalat termékei kerültek be a dm üzletibe és online shopjába. A pályázat során az egyik legfontosabb szempont a fenntarthatóság volt.

Fenntartható termékek – kisebb ökológiai lábnyom

A különböző termékek előállításával, a gyártási folyamat során szennyező anyagok kerülhetnek környezetünkbe. Ennek vagy a levegő, vagy vizeink, esetleg a talaj eshet áldozatul.  A dmStart! pályázaton nyertes termékek egy része olyan innovatív technológiával készülnek, amelyek során nem, vagy kisebb mértékben szennyezik Földünket, mint a hagyományos technológiával készült termékek.  Több termék csomagolása újrahasznosított anyagból készült, vagy újrahasznosítható. De olyan termék is díjazást kapott, ahol, magát a terméket állítják elő újrahasznosított anyagból.

 

Példának okáért a Greenbiotic termékek probiotikus technológiával készülnek, hatékonyan tüntetik el a szennyeződéseket, így kifogástalan és hosszan tartó tisztaságot hoznak létre körülöttünk. A speciális BIO felületaktív anyagoknak köszönhetően pedig egyedülálló, életbarát környezetet biztosítanak ártalmas vegyszerek nélkül, pusztán fizikai úton támogatva otthonaink jótékony baktérium háztartását!

 

A CYCLE tisztítószerek olyan szabadalmaztatott eljárással készülnek, amelynek során a szennyvízből a tisztítás mellett, értékes ásványi anyagok és vegyületek nyerhetők vissza. Az egyik ilyen anyag a sok-sok baktérium közreműködésével termelt ecetsav, mely tisztítószerek készítésére kiválóan használható. Így jött létre a CYCLE, a világ első szerves hulladékból előállított, 100%-ban ciklikus háztartási tisztítószere, ami valóban szereti az embereket és a környezetet is.

 

Az Alubaba termékcsalád környezettudatos tisztítószerekből áll, termékeik magas minőségű lebomló háztartási tisztítószerek, koncentrátumok és egyedülálló, műanyagmentesen rövid idő alatt lebomló törlőkendők.

Az Alubaba világszinten egyedülálló technológiát fejlesztett ki a használt alumínium dobozok újra felhasználására. Az újra felhasznált dobozok környezeti terhelése jóval kisebb, mint új csomagolóanyagok előállítása, emellett minden egyes újra felhasznált aludobozzal kiválthatunk egy műanyag flakont.

Az Alubaba lebomló általános törlőkendő egyedülálló bioflush lebomló kendőszövetből van. Ennek köszönhetően műanyagmentesen bomlik le rövid idő alatt a használatot követően.

Az Alubaba termékcsaládot Magyarországon készítik, a gyártás során kiemelten figyelnek arra, hogy minél kevesebb szállításra és energiára legyen szükség az előállításhoz.

 

A kozmetikai termékek magas minőségű természetes alapanyagokból, többnyire kézzel készített technológiával készülnek. A nyertes vállalatok kivétel nélkül hazai vállalkozások, így a szállítás során sem kerül annyi káros anyag a levegőbe.

Egészségtudatosság, és ételintolerancia

Az utóbbi évtizedekben folyamatosan nőtt a különböző ételintoleranciával, illetve ételallergiával élők száma. Egyre többen kényszerülnek arra, hogy bizonyos élelmiszereket elhagyjanak vagy mással helyettesítsenek a napi étkezésükben, esetleg alaposan megnézzék az összetevők listáját. A legtöbben a laktózra vagy a gluténra érzékenyek, nekik nagy segítséget jelent, hogy egyre több olyan termék jelenik meg a polcokon, amely speciális összetétele miatt kockázatmentes segítséget nyújt a változatos táplálkozáshoz. A dm mindig is kiemelten foglalkozott az egészséges táplálkozással, és folyamatosan bővítette termékkínálatát. A dmStart! pályázaton hat hazai vállalkozás termékei is pozitív elbírálást kaptak bio és konvencionális élelmiszerek kategóriában. Ezek között a termékek között találunk levendulás és uborka ízű limonádét, aszalt gyümölcstekercset, gluténmentes kekszeket és reggeliző müzliket, valamint magas fehérje tartalmú tökmagchipszet is.

 

dmStart! pályázat nyertes márkái

Háztartás – és vegyi árú kategória: Greenbiotic tisztító- mosogató- és mosószerek; Anandam mosogató- és mosószerek, öblítők; CYCLE tisztítószerek; Alubaba tisztítószerek;

Bio és konvencionális élelmiszerek: Békanő linomádék; Csinta aszalt gyümölcstekercsek; Hester’s Life granolák, és zabkásák; Majomkenyér bonbonok és kekszek; Glulu’s minden mentes kekszek; Bagoila tökmagchipsz

Szépségápolási termékek: PomPom natúrkozmetikumok; Officina Merta netúrkozmetikumok;

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .