fbpx

Magyarország első karbon-semleges fesztiválját tartják augusztusban

A 26 év alattiak számára ingyenes, augusztusban első alkalommal megrendezendő EcoPunk Találkozó lesz az ország jelenleg egyetlen olyan fesztiválja, ahol a szervezők számolnak az eseményhez kapcsolódó összes karbon-kibocsátással és a Találkozó végén különöbző eszközökkel ki is egyenlítik a rendezvény karbon mérlegét*. 

A fenntartható hétköznapokkal foglalkozó laza, kötetlen négynapos szabadtéri konferencián az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testülete által kiadott legfrissebb, 2018-as jelentés tükrében szervezett viták, kerekasztal-beszélgetések, előadások és workshopok várják az érdeklődőket. A téma legelismertebb magyar szakemberei és szószólói mellett többek közt olyan külföldi előadók is részt vesznek a Találkozón, mint világszerte a hulladékmentes életmód mozgalom anyjaként számon tartott Bea Johnson. A napközbeni könnyed hangvételű, ugyanakkor információ dús programok után minden este koncertek szórakoztatják a látogatókat.

A rendezvény célja, hogy széles tömegek számára tegyék elérhetővé és vonzóvá, a saját ökológiai lábnyomuk csökkentését. Ezért bárki, aki ellátogat a Találkozóra, tartson bárhol a szemléletváltásban és éljen bármilyen életet, biztosan kell, hogy találjon olyan megoldásokat, amelyeket hazatérve, a hétköznapi életébe be tud integrálni.

„Gyakorlati tanácsokat, megoldásokat, praktikákat gyűjtünk egy térbe, és átjárhatóvá tesszük a különböző témákat. Kísérleteket végzünk, kételkedünk, válaszokat keresünk” olvasható a Találkozó weboldalán.

*Bea Johnson ide- és visszautazásával járó 4,82 tonnás CO2 kibocsátást öt fa elültetésével ellensúlyozzák a www.carbonfootprint.com kalkulációjára támaszkodva.

https://www.facebook.com/ecopunkofficial/

 

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .