fbpx

Megválik a műanyag tasakoktól és szívószálaktól az Emirates

Hosszú távú fenntarthatósági projektjének újabb állomásához érkezett az Emirates légitársaság. A június 1-től érvényben lévő döntés szerint az év végéig minden járatról eltüntetik a műanyagból készült szívószálakat, keverőpálcikákat és szatyrokat.

 

Persze nem teljesen, hiszen maguk a tárgyak továbbra is elérhetőek lesznek, csak ezentúl újrahasznosítható papírból készítik majd őket. A légitársaság járatainak műanyag-mentesítése egyébként nem most kezdődött, 2017-óta például PET palackokból készült ecoThread™ takarókat használnak a turistaosztályokon. Ez takarónként 28 db flakon újrahasznosítását jelenti, vagyis éves szinten 88 millió darabbal kevesebb kerül a szeméttelepekre.

 

Arról, hogy az ehhez hasonló újítások mennyire praktikusak, hogy mivel lehetne még csökkenteni a járatokon termelt szemetet, kikérték a légiutas-kísérők és a fedélzeti személyzet véleményét is. Az ő kezdeményezésükre a nagyméretű műanyagpalackokat külön gyűjtik a gépeken, majd Dubajban hasznosítják újra őket. Ez az aprónak tűnő változtatás minden hónapban 3 tonnával csökkenti az Emirates hulladéktermelését.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .