fbpx

A Fjällräven csatlakozik az ENSZ Éghajlatváltozásról Szóló Keretegyezményéhez

Vezető outdoor vállalatként a Fjällräven hosszú ideje tisztában volt az iparosodás környezetre gyakorolt ​​hatásával, éppen ezért a fenntarthatóság és a környezeti hatás minimalizálása üzletpolitikájának minden elemében központi szerepet játszik. A divatipari szereplők együttműködése a svéd márka szerint egy fontos lépés a helyes irányba.

„A klímaváltozás összetett és sürgető probléma, ezért itt az ideje, hogy az iparág dolgozói összefogjanak, edukálják a fogyasztókat, és együttes erővel lépjenek fel a drámai hatások visszaszorítása érdekében.” – mondta Christiane Dolva, a Fjällräven Head of Sustainability pozícióban dolgozó vezetője.

A Fashion for Climate Action egyezmény az ENSZ Fashion Industry Charter for Climate Change Action kezdeményezésén alapul, egybegyűjtve a divatipar vezető márkáit, kereskedőit és beszállítói szervezeteit, hogy együtt tegyenek a divatágazat éghajlati hatásainak mérséklése érdekében. Az alapszabályon keresztül a divatipar elismeri az ágazat hozzájárulását az éghajlatváltozáshoz és felelősségét az éghajlat-semlegesség aktív és kollektív törekvésében. Egyesítve a 16 alapelv és célkitűzés mögött a kezdeményezés célja, hogy a Párizsi Klímaegyezmény célkitűzésével összhangban 2050-re megvalósuljon a nettó kibocsátás nélküli gazdaság.

 „Mi a Fjällräven-nél már egy ideje hasonló célok elérésért dolgozunk, terveket készítünk, és cselekszünk. Ezeknek a céloknak a gyorsabb eléréséhez széleskörű összefogásra van szükség. Az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményének aláírásával szeretnénk hozzájárulni az éghajlatváltozás elleni küzdelem felgyorsításához, s ennek érdekében megosztjuk tudásunkat az iparág képviselőivel.” – folytatta Christiane Dolva.

A lehető legfenntarthatóbb forrásokból

A Fjällräven termékeit a hosszú élettartam, a tartósság és a fenntarthatóság szem előtt tartásával készítik. Az anyagokat a lehető legfenntarthatóbb forrásokból választjuk ki, az állatok jólétét és társadalmi fenntarthatóságát is mindig figyelembe véve. A márka szorosan követi a tudomány és az ipar éghajlatváltozással kapcsolatos legfrissebb vívmányait, és ezeket azonnal adaptálja üzleti tevékenységbe. Ez azt is jelenti, hogy a kihívások megoldására létrejött együttműködések együtt járnak az üvegházhatású gázok kibocsátásának drasztikus csökkentésére irányuló kezdeményezésekkel, mint például a Swedish Textile Initiative for Climate Action mozgalommal való együttműködés. Valamint politikai szintű kötelezettségvállalásokkal, ilyen például a Fjällräven kötelezettségvállalása az ENSZ Alapokmányával szemben.

A Fjällräven reméli, hogy ezek a lépések, illetve az ENSZ Éghajlatváltozásról Szóló Keretegyezményével szemben vállalt kötelezettségei másokat is ösztönözni fognak a globális felmelegedés 1,5 ° C-ra való korlátozására irányuló törekvések támogatására.

Bekka Mongeau fotója a Pexels oldaláról

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .