fbpx

LEGO Replay: Újrahasználatban gondolkodik a dán játékgyártó

A LEGO csoport bejelentette a LEGO® Replay kísérleti programjának elindítását, amely keretében lehetőséget biztosít a már használt építőelemek visszagyűjtésére, majd további nonprofit célú adományozására gyermekek számára az Egyesült Államokban. 

Az együttműködés a Give Back Box, a Teach for America, valamint a Boston Boys and Girls Clubs szervezetekkel közösen történik.

A folyamat nagyon egyszerűen működik. Össze kell gyűjteni a LEGO-kockákat, készletet vagy elemeket, kartondobozba kell azokat helyezni. Ezt követően el kell látogatni a www.lego.com/replay webhelyre és ki kell nyomtatni az ingyenes UPS szállítócímkét.

A csomagot elküldik a Give Back Box létesítménynek, ahol minden kockát szétválogatnak, kézzel megvizsgálnak és szigorúan megtisztítják. Ez a folyamat azért lehetséges, mert az építőelemek kiváló minőségűek, tartós anyagból készülnek, amelyet generációk számára terveztek.

A Teach for America megkapja az elemek többségét és iskolákba fogják őket átadni szerte az Egyesült Államokban.

Amint a kísérlet 2020 tavaszán befejeződik, a dán cégóriás csoport felméri a program lehetséges kibővítését.

Korábban írtuk, hogy a környezetvédelem jegyében 2025-re kizárólag fenntartható csomagolást használna a LEGO Csoport. A célok között szerepel, hogy lecserélik az egyszer használatos műanyag tasakokat, és újrahasznosított vagy fenntartható forrásból származó bio anyagokat alkalmaznak minden műanyag alapú csomagolás helyett.

Mára már a csomagolásaik többsége kartonpapírból vagy papír alapú, újrahasznosítható anyagból készül, amely FSC minősítéssel rendelkező, fenntartható forrásból származik.

Tisztában vannak azzal, hogy bizonyos csomagolásaik egyszer használatos anyagból készülnek, amelyek nem újrahasznosíthatóak. Éppen ezért azon dolgozik, hogy a fenntartható jövő érdekében fejlessze a csomagolási technológiáját.

Forrás: lego.com

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .