fbpx

Újrahasznosított tengeri hulladék felhasználásával készítettek palackot

A Coca-Cola bemutatta az újrahasznosított óceáni, tengeri műanyaghulladékok felhasználásával készült első palackját. Ezzel prezentálják, hogy a tengeri műanyaghulladék is felhasználható élelmiszerek vagy italok újrahasznosított csomagolásában.

Ez az első olyan műanyag palack a világon, amelyet tengeri hulladék felhasználásával készült és amelyet sikeresen újrahasznosítottak és újra felhasználtak az élelmiszer- és italcsomagolásban.

Körülbelül 300 palackot állítottak elő 25% -ban újrahasznosított tengeri műanyagból, amelyet a Földközi-tengerből és a tengerparttól gyűjtöttek be. Egy kis lépés egyelőre, de a mögötte lévő technológiának még a jövőben komoly következményei lehetnek.

 

Korábban írtuk, hogy bár a Coca-Cola Company csomagolóanyagainak többsége már ma is újrahasznosítható, 2025-ig azonban 100 százalékra nő ez az arány.

A vállalat ennek érdekében a környezet szempontjából előnyösebb palackokat fejleszt ki. Akár úgy, hogy a gyártásuk során több újrafeldolgozott anyagot használ fel, akár a növényi alapú műanyagok használatával. További megoldás lehet a palackok műanyagtartalmának csökkentése.

A tervek szerint továbbá 2030-ra minden palackot 50 százalékban újrahasznosított anyagokból állítanak elő és a kibocsátott csomagolóanyaggal megegyező mennyiségű hulladék begyűjtését tűzték ki célul.

A Coca-Cola Magyarországon forgalmazott PET-palackjai már most is 100 százalékban újrahasznosíthatóak. A hazai gyártás során felhasznált műanyag mennyisége pedig 15 százalékkal csökkent az elmúlt pár évben. Az újrahasznosított műanyag aránya jelenleg átlagosan 20 százalék, melyet 2030-ig 50 százalékra terveznek növelni Magyarországon.

Forrás és borítókép: coca-cola.eu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .