fbpx

Új hulladékátrakó állomást alakítanak ki Budapesten

Budapesten a XVIII. kerületi Ipacsfa utca 14-es szám alatt épít hulladékkezelő központot, hulladékátrakó állomást a Strabag. A projekt 7 milliárd forint európai uniós finanszírozásból, a KEHOP keretében valósul meg.

A tervezés és kivitelezés mellett a 6200 négyzetméteres terület kármentesítése is a cég feladata, így a bontási munkálatok után a szennyezett salakos földet tiszta talajra cserélik. A Strabag az új talaj minőségének ellenőrzésére talajvízfigyelő és kármentesítési monitoring kútrendszert is kialakít.

Kialakítanak továbbá egy hulladékátrakó állomást is évi 110 ezer tonna feldolgozókapacitással. A technológiai építmény két kezelői konténerrel közel 400 négyzetméteren valósul meg szociális blokkokkal.

A tömörítést két gép végzi, és szükség lesz ötvennégy darab 28 köbméteres konténerre is. A tervekben szerepel továbbá egy hulladékudvar,  valamint egy gépkocsi- és konténermosó objektum kialakítása is.

A hulladékkezelő címe (Ipacsfa utca 14.) egyike annak a nyolc telephelynek, ahol a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. nem veszélyes hulladékok gyűjtésére jogosult.

 

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .