fbpx

Moszkva is elkezdi a hulladék újrahasznosítását

A 12 millió fős Moszkva is elkezdi a hulladék újrahasznosítását. A népes orosz fővárosban hatalmas mennyiségű hulladék keletkezik naponta, ennek mennyiségét az újrahasznosítás révén tervezik csökkenteni – írja az euronews.

Az orosz hatóságok remélik, hogy a kommunális hulladék 50 százalékát fel lehet majd dolgozni, ha sikerül hatékonyan megszervezni a szelektív gyűjtést. Jelenleg a moszkvai szemét 88 százaléka lerakókba kerül.

A siker kulcsa

Oroszországban még nem általános a lakossági szemét szelektálása, eddig csak kisebb csoportok és vállalkozások gyűjtötték külön a hasznosítható hulladékukat.

Moszkvában kedvező visszhangja van a szelektív hulladékkezelés tervének, de szakemberek figyelmeztetnek, hogy a siker kulcsa a lakossággal történő kommunikáció.

Az embereket meg kell tanítani, hogy mit és milyen tárolóban kell külön elhelyezni, ahogy ez történt azokban az országokban is, ahol hagyománya van a szelektív hulladékgazdálkodásnak, mondta az Euronews-nak Aszja Micskevics, művész és ökoaktivista.

 

További részletek az euronews oldalán ide kattintva.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .