fbpx

Áll a bál a főváros és az NHKV között

Nem fizet a Nemzeti Hulladékkezelő Koordináló és Vagyonkezelési Zrt. (NHKV Zrt.) a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt-nek (FKF Zrt.), állítja Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-on egy birtokába jutott levél alapján – vette észre az Index

Az említett levélben Vásárhelyi Tibor, a Kukaholding néven elhíresült állami cég megbízott igazgatója egy korábbi megbeszélésükre hivatkozva azt írja az FKF megbízott vezetőjének, hogy

az NHKV Zrt. nem tudja és nem kívánja a társaságaink között 2016-ban létrejött megállapodást 2019-re alkalmazni, kiterjeszteni.

Míg korábban az önkormányzati cégek (Budapesten az FKF Zrt.) szedték be a szemétszállítás díját, 2016-ban létrehoztak egy állami céget (NHKV Zrt.), amely központilag beszedi a díjat a lakosságtól, majd szétosztja a működés finanszírozásához szükséges pénzt az egyes önkormányzati cégeknek, melyek a szemét begyűjtését és szállítását végzik. A cég azonban gyakorlatilag pénztemetőnek bizonyult, folyamatosan veszteséggel működik, nem tudja kifizetni az önkormányzati hulladékcégeket.

Karácsony “tűrhetetlennek” nevezi, hogy az NHKV vezetője

“önhatalmúlag (?) kijelenti, hogy az Orbán Viktor által többször megerősített főváros-kormány megállapodás szerinte nem érvényes, ezért nem fizeti a Fővárosi Közterület Fenntartó Zrt-nek (FKF), vagyis Budapestnek, még pontosabban: a budapestieknek járó összeget.”

Szerinte ez azt jelenti, hogy az állami cég elvonja a budapestiek befizetésének jelentős részét, és érdemben veszélyezteti az FKF működését.

A budapestiek kérik vissza a pénzüket. Meg fogunk ezért küzdeni. Első lépésként holnap a kormánytól kérek választ arra, hogy a miniszterelnök adott szavát, vagy a Kukaholding vezérigazgatójának levelét tekintsük-e kiindulópontnak

– írta Karácsony.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .