fbpx

New Yorkban is betiltották az egyszer használatos műanyag zacskókat

Életbe lépett vasárnaptól az egyszer használatos műanyag zacskók tilalma New York államban, ahol évente mintegy 23 milliárd műanyag zacskó került forgalomba.

Az állam hulladékgazdálkodási törvénye megtiltja szinte valamennyi üzletágnak a műanyag zacskók használatát. Helyette az üzletekben öt centért papírzacskót vagy újrafelhasználható műanyagzacskót kell felajánlani a vásárlóknak, és egy átmeneti időszak után a hatóságok súlyos büntetést szabnak ki a törvény megszegőire. Egyes termékek, mint a hús és a hal, vagy a gyógyszerek esetében a törvény továbbra is engedélyezi az egyszer használatos műanyag zacskó használatát.

Kalifornia és Oregon után New York a harmadik állam az Egyesült Államokban, ahol ilyen tilalmat léptetnek életbe.

New York városában évente több mint 10 milliárd egyszer használatos műanyag zacskót használtak eddig évente, ami 91 ezer tonna műanyag hulladékot jelentett a hulladékfeldolgozóknak, megsemmisítésük költségei 12,5 milliárd dollárt tettek ki a hatóságok adatai szerint.

mti

Anna Shvets fotója a Pexels oldaláról

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .