fbpx

Kohéziós politikája keretében az EU 7 tagállamban több mint 1,4 milliárd eurót fordít zöld projektekre

A Európai Bizottság 14 nagyszabású infrastrukturális projektet érintő, több mint 1,4 milliárd euró értékű beruházási csomagot hagyott jóvá. A projektek 7 tagállamban, nevezetesen Horvátországban, Csehországban, Lengyelországban, Magyarországon, Portugáliában, Romániában és Spanyolországban fognak megvalósulni.

Az intelligensebb technológiára épülő, karbonszegény Európát célzó projektek több kulcsfontosságú területet érintenek, például a környezetvédelmet, az egészségügyet, a közlekedést és az energiaügyet. A gazdaság fellendítése, a környezet védelme, valamint a polgárok életminőségének és szociális jólétének javítása érdekében eszközölt, nagy volumenű beruházásokról van szó.

Elisa Ferreira, a kohézióért és a reformokért felelős biztos a következőket nyilatkozta: „Most, amikor kontinensünk ilyen nehéz időket él, döntő fontosságú, hogy kohéziós politikánk továbbra is polgáraink javát szolgálja és töretlenül támogassa a gazdaságot. „A nagyprojektek mai elfogadása jól mutatja, hogy az uniós finanszírozás – különösen a kohéziós politika – milyen konkrét eredményekkel jár: segíti a régiókat és városokat abban, hogy biztonságosabb, tisztább és kényelmesebb környezetet jelentsenek az emberek és a vállalkozások számára. A jóváhagyott projektek többsége egyszersmind hozzájárul az európai zöld megállapodás céljainak megvalósításához is. Amikor az Európai Bizottság, a tagállamok és a régiók egyesítik erőiket, komoly teljesítményre vagyunk képesek.

Az árvízbiztonság növelése és a fenntartható vízgazdálkodás előmozdítása Magyarországon

Válaszként az elmúlt évtizedek szélsőséges áradásaira, a Kohéziós Alap 49 millió euróval támogatja a Tisza menti települések és gazdaságok árvízbiztonságának növelését.

Szintén a Kohéziós Alapból közel 96 millió eurót szánnak arra, hogy a Felső-Tiszán több mint 132 000 lakost mentesítsenek az árvízveszélytől. Ez a projekt magában foglalja a fenntartható vízgazdálkodás előmozdítását is, támogatva ezáltal a vízalapú gazdaság fejlődését.

Forrás: Európai Bizottság

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .