fbpx

Újabb együttműködést indított a Mol az újrahasznosított műanyagok területén

Stratégiai partnerségre lépett a Mol csoport a svájci Meraxis kereskedelmi cégcsoporttal, ennek keretében a két cég magas minőségű, újrahasznosított alapú poliolefin műanyagkeverék fejlesztésébe és gyártásába, majd globális terjesztésébe kezd – közölte a Mol az MTI-vel.

A Meraxis kiváló minőségű, lakossági hulladékból származó újrahasznosított műanyaggal látja majd el a Mol csoportot, amelyeket a Mol primer poliolefin termékeivel kevernek majd össze. A partnerek új termékportfóliót fejlesztenek ki, amelyet a tervek szerint elsőként a Mol csoport tagvállalatánál, a németországi Aurora Kunststoffe GmbH-nál fognak gyártani.

A közlemény szerint ezeket az anyagokat az autó-, az építő- és a csomagolóiparban használják majd.

A partnerség hozzáférést biztosít a Molnak a legjobb minőségű nyersanyagforrásokhoz. A vállalat emellett folyamatosan bővíti nemzetközi értékesítési hálózatait megfelelő minőségű és mennyiségű újrahasznosított anyag biztosításával. A Meraxis szakértelmével a Mol gyorsabban lesz képes elérni fenntarthatósági céljait – hangsúlyozta Szabó Gabriel, a Mol csoport downstream üzletágának ügyvezető igazgatója a közleményben.

Európa egyik vezető polimergyártójaként a Mol évek óta bővíti petrolkémiai portfólióját. Célja, hogy Közép-Kelet-Európa vezető újrahasznosító vállalata legyen. A tájékoztatás szerint a Mol további lépéseket tesz “Enter Tomorrow” elnevezésű, 2030-as stratégiájának megvalósítására, amelynek egyik legfőbb eleme a feldolgozás-kereskedelem (downstream) üzletágban a magasabb hozzáadott értékű petrolkémiai termékek növelése.

A Meraxis több mint egy éve jött létre két globális, svájci székhelyű cég, az MB Barter & Trading, valamint a Rehau GmbH összeolvadásával. Utóbbi többek között felelős a Rehau csoport globális termeléséért és nyersanyagbeszerzéséért is. A cég megalakulása óta folyamatosan bővíti mind primer, mind pedig újrahasznosított anyagon alapuló portfólióját.

mti

Foto: Czeglédi Zsolt MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .