fbpx

A LEGO megkezdi az egyszer használatos műanyag tasakok fokozatos megszüntetését

A LEGO Csoport bejelentette, hogy 400 millió dolláros beruházást tervez a következő három évben, hogy fedezze a folyamatban lévő, valamint a hosszútávú befektetéseinek költségeit, és így felgyorsítsa a fenntarthatósági és társadalmi felelősségvállalási kezdeményezéseit.

A LEGO Csoport vezérigazgatója, Niels B Christiansen így nyilatkozott: “Nem téveszthetjük szem elől a jövő generációi előtt álló alapvető kihívásokat. Meghatározó fontosságú, hogy már most sürgős lépéseket tegyünk a bolygó és a jövő nemzedékeinek megóvása érdekében.

Olyan vállalat vagyunk, amely példaképként tekint a gyerekekre, és amelyet inspirálnak azon fiatalok milliói, akik határozottabb fellépést sürgetnek az éghajlatváltozással kapcsolatban. Hiszünk abban, hogy lehetőséget kell biztosítani ahhoz, hogy szert tehessenek a fenntartható jövő megteremtéséhez szükséges készségekre. Ennek érdekében felgyorsítjuk az erőfeszítéseinket, hogy felhasználva erőforrásainkat, kapcsolatrendszerünket, szaktudásunkat és csatornáinkat pozitív változást hozzunk.”

Következő lépésként a vállalat megkezdi a LEGO dobozokban lévő egyszer használatos műanyag tasakok fokozatos megszüntetését, amelyekbe a kockákat csomagolják. Ez része annak a törekvésnek, hogy 2025 végére a csomagolás fenntarthatóvá váljon. 2021-től próbaként az Erdőgondnoksági Tanács (FSC) által hitelesített, újrahasznosítható papírzacskók kerülnek majd a dobozokba.

Christiansen hozzátette: “Sok levelet kaptunk gyerekektől a környezettel kapcsolatban, amelyben arra kértek minket, hogy az egyszer használatos műanyag csomagolást szüntessük meg. Egy ideje már kerestük a megfelelő alternatívát, és a gyermekek lelkesedése és ötletei sok bátorítást nyújtottak ahhoz, hogy változtassunk.”

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .