fbpx

Az Egyesült Királyságban is betiltották az egyszer használatos műanyagokat

A koronavírus színrelépése miatt a korábban tervezetthez képest fél évvel később hatályba lépett Nagy-Britanniában szívószálak, műanyag elviteles poharak és fültisztító pálcikák használatát is korlátozó rendelkezés – írja az Independent.

A tiltás  eredetileg áprilistól lépett volna érvénybe, akkor azonban a vállalkozások nehéz helyzetére tekintettel fél évvel elhalasztották a korlátozás bevezetését.

Az október 1-én hatályba lépett korlátozás rendelkezései szerint az üzletek nem kínálhatnak műanyag szívószálakat, italkeverőket és fültisztító pálcikákat, kivételt képeznek a fogyatékossággal élők és az egészségügyi szempontból műanyag szívószálat igénylők.

Az Egyesült Királyság kormánya szerint ez a legújabb lépés az egyszer használatos műanyag hulladék elleni küzdelemben a környezet és az óceánok védelme érdekében, mivel becslések szerint évente 4,7 milliárd műanyag szívószálat, 316 millió műanyag keverőpálcikát és 1,8 milliárd műanyag szárú fültisztítót használtak fel Angliában.

Forrás: Independent

 

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .