fbpx

Rengeteg szemetet szállítottak el ősszel az erdőkből

Az állami erdőgazdaságok az őszi időszakban a Tisztítsuk meg az országot! program keretében 1100 köbméter illegálisan lerakott hulladékot gyűjtöttek össze az általuk kezelt erdőterületen – írja a hirado.hu.

Sikeres a Tisztítsuk meg az országot! program – mondta Szentpéteri Sándor, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Hozzátette, két részből sikerült összegyűjteni ezt a hatalmas, mintegy 1100 köbméter hulladékot. A HulladékRadar applikáción keresztül körülbelül 350 köbméternyi szemetet jelentett be a lakosság, a többi 650 köbméternyit pedig a szakemberek mérték fel az erdőterületeken, majd szállították el.

Az államtitkár kiemelte, a munka korántsem ért véget, a közelgő ünnepek előtt újabb takarítási akciót szerveznek.

A koronavírus-járvány miatt ugyanis megnőtt az erdők látogatottsága, ezáltal a hulladéklerakás is. Céljuk, hogy a hulladékmentesítésnek köszönhetően az ünnepek alatt is tiszta környezetben pihenjenek az emberek.

A legtöbb hulladék a vegyes háztartási hulladék és az építési törmelék volt. Ráadásul az építési törmelékben sokszor olyan veszélyes anyagot is találtak, mint a hullámpala.

A kormány gondolkodik a megoldáson. A jövőben, a városokban, falvakban hulladékudvarokat szeretnének létrehozni, ahol biztonságban tudják majd elhelyezni a hasonló veszélyes hulladékokat – hangsúlyozta.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .