fbpx

Íme egy alapos nagytakarítás egyenlege a Dunamenti Erőműben

Több hónapos előkészítés és két hét aktív munka eredményeként közel 100 tonnányi hulladékot szállíttatott el a Dunamenti Erőmű további hasznosításra. A gyűjtés, szelektálás és elszállítás után nemcsak a rendezettebb környezettel, de 1 millió forinttal is gazdagabb lett az erőmű: ezt tavasszal jótékony környezetvédelmi akcióra fordítja majd.

A Dunamenti Erőmű közel 60 éves működése során rengeteg hasznosítható és további feldolgozásra váró hulladék gyűlt össze a telephelyen: köztük elektronikai hulladékok, raktárkészlet felszámolásakor keletkezett hasznosítható anyagok, illetve évtizedekkel korábban hátrahagyott, használt nyári és téli gumik is. Felismerve a hulladékok sokszínűségét és tudva azok feldolgozásának veszélyeiről, a vállalat több hónapot szánt a megfelelő partnerek kiválasztására és a szerződések megkötésére.

A többoldali ajánlatkérés után az erőmű az FCC Magyarország Kft.-vel kötött szerződést. A cég a hulladékfajták figyelembevételével további alvállalkozókat vont be a munkálatokba, így gondoskodva valamennyi hulladék és anyagáram megfelelő szállításáról és feldolgozásáról.

A feladat nagysága és összetettsége kapcsán, a széleskörű összefogásnál már csak a számok beszédesebbek: 8 tonna kábel, 52 tonna fém, 800 kg alumínium, 20 tonna elektronikai hulladék, 7 tonna egyéb lom, 1,5 tonna gumiabroncs és 500 kg veszélyes hulladék gyűlt össze két hét alatt. A hasznosítható hulladékokat (fém, gumi, elektronikai eszközök, kábelek) az engedéllyel rendelkező átvevők a telephelyeiken tovább szelektálták és feldolgozták, a nem hasznosítható veszélyes és nem-veszélyes hulladékokat pedig engedéllyel rendelkező depókban helyezték el, illetve a megfelelő eljárásokkal ártalmatlanították.

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .