fbpx

Minden egy helyen, hogy zöld otthonod legyen!

Ha valaki elindul a hulladékcsökkentés és zöld életmód kialakítása felé, óhatatlan, hogy számtalan kérdéssel találja szemben magát. A zöld otthon kialakítása közben könnyű elveszni az internet zöld zajában. A Humusz Szövetség honlapján egy úgy tematikus aloldal segíti a zöldebb háztartások kialakítását. 

Mi számít zöldnek? Drágább-e ökologikusan élni? Tényleg sok lemondással jár? Vissza kell mászni a fára?

Sokszor halljuk ezeket a kérdéseket, amikor a háztartásunk zöldítéséről vagy hulladékmentesítéséről esik szó. De mennyi ebből a valóság?

 

A https://humusz.hu/zold-otthon tematikus oldal célja hogy segítsen eligazodni az internet „zöld zajában”. Könnyű elveszni a blogok, videók, útmutatók tengerében, ezért a leggyakrabban felmerülő „GYIK” kérdések mentén rendeztük csokorba az általunk ismert megoldásokat. A Humusz munkatársainak célja, hogy az oldal a folyamatos bővítés és karbantartáson keresztül ténylegesen a közösség érdekeit szolgálja, és rövid úton kínáljon zöld ötleteket és bevált praktikákat.

Célunk, hogy a fogyasztásunkat normalizáljuk, a hulladékunk mennyiségét és veszélyességét csökkentsük, a lehető legkisebb ökológiai lábnyommal mégis egészségesen és kiegyensúlyozottan tudjunk élni.

2020. őszén a Zöld Kalandozások előadássorozat keretében jártuk körbe otthonunk témáit az ökofrankó kencéktől egészen a gilisztakomposztálóig. Az online megtartott előadások visszanézhetők.

 

Photo by Designecologist from Pexels

 

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .