fbpx

Már januárban tárgyalja az Alkotmánybíróság a hulladékgazdálkodási koncessziót

Az Alkotmánybíróság honlapján megjelent, hogy “az Országgyűlés 2020. december 15-ei ülésnapján elfogadott, egyes energetikai és hulladékgazdálkodási tárgyú törvények módosításáról szóló törvény (T/13958. számú törvényjavaslat) „19. A hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény módosítása” című fejezete egyes rendelkezései alaptörvény-ellenességének megállapítására és megsemmisítésére irányuló előzetes normakontroll vizsgálatára” a testület 2021. január 12-i teljes ülésén kerül sor. 

 

A normakontroll vizsgálatot – ahogy honlapunk is beszámolt róla – még 2020. december 21-én kérte a köztársasági elnök. Az év utolsó napján az Innovációs és Technológiai Minisztérium tájékoztató levelet küldött a bíróság részére, melyben részletesen kifejti álláspontját a törvény alkotmányosságát illetően és külön is kitér a köztársasági elnök beadványában foglaltakra.

 

Ilyen tájékoztatást az alkotmánybíróságról szóló törvény alapján a jogszabály megalkotója vagy a törvény kezdeményezője vagy képviselőjük nyújthat be és a benyújtással egyidejűleg kérhet személyes meghallgatást is, amiről a taláros testület teljes ülésén kell dönteni.

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .