fbpx

Január 19-én tárgyalja tovább az Alkotmánybíróság a koncessziót

Az Alkotmánybíróság – amint arról honlapunk is beszámolt – 2021. január 12-i teljes ülésén kezdte meg az egyes energetikai és hulladékgazdálkodási tárgyú törvények módosításáról szóló törvény (T/13958. számú törvényjavaslat) „19. A hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény módosítása” című fejezete egyes rendelkezései alaptörvény-ellenességének megállapítására és megsemmisítésére irányuló előzetes normakontroll vizsgálatát.

 

Amint az a testület honlapján megjelent, a vizsgálat 2021. január 19-én újabb teljes ülés keretében folytatódik. A testület egyébiránt nem az egész módosító törvény alaptörvénnyel való összhangját vizsgálja, hanem csak a hulladékról szóló törvény módosításának csak egyes rendelkezéseit. Csak azokét a pontokét, amelyekben a köztársasági elnök a normakontrollt kérte. Így az, hogy az ipari és egyes veszélyes hulladékok kivételével 2023-tól minden hulladék gyűjtéséről és előkezeléséről a koncesszor rendelkezhet, gyakorlatilag biztosra vehető, ténylegesen csak elsősorban az értékes hulladékok tulajdoni kérdése és kártalanítási kérdések merülhetnek fel.

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .