fbpx

Elkészült munkaanyagok a hulladékgazdálkodás ellenőrzésében

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás országos szintű megszervezésének az ellenőrzése keretében elkészültek az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi Hatóság, valamint az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. helyszínen folytatott ellenőrzésben a számvevői munkaanyagok.

A hulladékgazdálkodás meghatározó szerepet tölt be a környezet minőségének és a természeti erőforrásoknak a védelmében, a társadalom valamennyi rétegét közvetlenül érinti. A klímaváltozás veszélyeinek tudatosodásával a környezetvédelmi kérdések egyre nagyobb közérdeklődésre tartanak számot.

Az ellenőrzöttek által az ÁSZ rendelkezésére bocsátott dokumentumok alapján a számvevők azt értékelték, hogy megvalósult-e az állami hulladékgazdálkodási közfeladat végrehajtását biztosító szabályozási feladatok ellátása. Továbbá megszervezték-e az országos szintű közszolgáltatást, annak keretében működtek-e az irányítási, koordinálási és panaszkezelési tevékenységek. Valamint szabályszerűek voltak-e a feladatok megvalósítását támogató ellenőrzési és hatósági tevékenységek.

A számvevők megállapításaikat munkaanyagokba foglalták, melyek minőségbiztosítása „négy szem” elvű felülvizsgálattal történt, az azt követően véglegezett anyagok az ellenőrzésvezetőnek átadásra kerültek. A munkaanyagok megállapításai képezik az alapját a számvevőszéki jelentéstervezetnek. Az ellenőrzésvezető azok alapján számvevőszéki jelentéstervezetet állít össze, amelynek elkészítése egységes követelmény- és szempontrendszer alapján történik.

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .