fbpx

FKF Zrt.: 5 milliárd Ft-tal kevesebb

Az FKF Zrt. helyzetéről írt cikkében a Telexnek a vállalat arról számol be, hogy 2020-ban a szolgáltatást igénybe vevők által befizetett szemétdíjak 20%-val, mintegy 5 milliárd Ft-tal kevesebb összeget kaptak vissza a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-től.

 

Mint ismeretes, a lakossági hulladékszállítás ellenértékét 2017-től már az NHKV Zrt.-nek kell megfizetni, a Zrt. ebből utána megfinanszírozza a közszolgáltatók működését.

 

Ez elvileg a hulladékgazdálkodásról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény és az Országos Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási Terv alapján, bizonyos teljesítménymutatók szerint történik, a gyakorlatban azonban ismereteink szerint ettől sokszor eltérő módon történik a finanszírozás. Terv ráadásul 2016 és 2017 után csak 2021-re jelent meg ismét.

 

Mint arról több hírforrás beszámolt, az FKF Zrt.-nél a “kormányzati elvonások” miatt 1,9 Ft-tal kevesebb jut köztisztasági feladatokra, ezért a vállalat a nyilvános hulladékgyűjtő edények mintegy harmadát, 3000 darabot leszerelte az év elején.

 

Forrás: telex.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .