fbpx

PET-ből PET: a karcagi üzem újraindul

Az ásványvíz- és üdtőitalgyártó Aquarius Aqua Kft. és a vele közös tulajdonosi körbe tartozó, hulladék PET-palackból PET-palackot előállító karcagi Recy-PET Kft. értékesítésre került, így az évek óta nem működő hulladék újrafeldolgozó üzem újraindulhat – számol be a G7 portál.

 

Az egyszer használatos műanyagpalackok visszagyűjtésére és minimális újrafeldolgozott  műanyag tartalmára vonatkozó, 2019-ben született uniós előírások nyomán az üzem kapacitására fokozott igény várható. A cégcsoport egykor 40%-os másodnyersanyag tartalmú palackokat is gyártott, az uniós elvárás 2030-ra 30%, a Coca-Cola hazai palackjaiban a másodnyesanyag arány nem sokkal 20% felett van.

 

A két cég vevője a herceghalmi Aqua Lorenzo Kft.. Az egykor jelentős uniós és állami támogatásban részesült karcagi újrafeldolgozó üzem indulását és viszontagságos történetét részletesen is bemutatja a portál cikke.

 

Forrás: G7.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .